• Посилання скопійовано

Повторне подання таблиці даних платником ПДВ: коли та як?

Кожна наступна Таблиця, надіслана платником податку на реєстрацію до ДПС, отримує власний вхідний реєстраційний номер та приймається комісією регіонального рівня для розгляду як новий документ

Повторне подання таблиці даних платником ПДВ: коли та як?

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує, що постановою Кабінету Міністрів України від 11.12.2019 № 1165 затверджено Порядок зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних. Вказаним документом за платником ПДВ закріплено право, в разі зупинення реєстрації податкової накладної в ЄДРПН, на подання таблиці даних платника ПДВ. Відповідно до пункту 15 Порядку зупинення, Таблиця з поясненнями розглядається комісією регіонального рівня протягом п’яти робочих днів після її отримання. 

У разі відмови в реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних та неврахування Таблиці платник може протягом 10 робочих днів, що настають за днем прийняття рішення комісією регіонального рівня, подати скаргу до комісії центрального рівня. За результатами її розгляду комісія центрального рівня протягом 10 календарних днів з дня отримання такої скарги або задовольняє скаргу та скасовує рішення комісії регіонального рівня, або залишає скаргу без задоволення та рішення комісії регіонального рівня без змін.

При цьому рішення комісії центрального рівня, прийняте за результатами розгляду скарги, стосується конкретної Таблиці з відповідними номером та датою.  Отже, кожна наступна Таблиця, надіслана платником податку на реєстрацію до ДПС, отримує власний вхідний реєстраційний номер та приймається комісією регіонального рівня для розгляду як новий документ. 

Джерело: ДПС у Вінницькій області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»