• Посилання скопійовано

Покарання податківців за неправомірні рішення щодо заблокованих ПН: чи буде можливість?

За поточними нормами законодавства притягнути до відповідальності податківців за неправомірні рішення щодо заблокованих ПН надзвичайно важко. Але й нового законопроєкту для практичного втілення такої можливості так і не створено

Покарання податківців за неправомірні рішення щодо заблокованих ПН: чи буде можливість?

21 листопада 2023 року відбулася Робоча зустріч представників Наглядової Ради УРБ з Керівником проєкту ПРООН «Зміцнення членських бізнес-об’єднань мікро-, малих і середніх підприємств в Україні» Максимом Бородою в офісі ПРООН. Від ВГО «Асоціація платників податків України» взяв участь Давид Алханішвілі — начальник Управління захисту прав платників податків. Також в Робочі зустрічі взяли участь:

Юлія Голованова — представниця проєкту ПРООН «Зміцнення членських бізнес-об’єднань мікро-, малих і середніх підприємств в Україні»;

Олег Гетман – економіст, аналітик Економічної експертної платформи, член Наглядової Ради УРБ;

Дмитро Кохан — заступник Голови Всеукраїнської Аграрної Ради, член Наглядової Ради УРБ;

Оксана Пашкова – виконавчий директор ГС «Фонд «Українська Рада Бізнесу»;

Лілія Чумак – координатор проєктів УРБ, представниця Асоціації «Укроліяпром»;

Юрій Пероганич — Генеральний директор Асоціації підприємств інформаційних технологій України (АПІТУ).

Робоча зустріч розпочалася з представлення учасників заходу, які розповідали про діяльність громадських організацій, які вони представляють. Так, Давид Алханішвілі розповів про діяльність Асоціації платників податків України та її ініціативи, зокрема, «здійснення захисту законних прав та інтересів платників податків – членів Асоціації, створення майданчиків для відкритого обговорення податкових та інвестиційних рішень між державою, бізнесом та потенційними міжнародними інвесторами».

Давид Алханішвілі зазначив: «окрім цього, фахівці Асоціації беруть активну участь в опрацюванні законопроєктів та підзаконних актів, зокрема, які стосуються оподаткування. За період 2022 — 2023 роки  до ВРУ спрямовоно напрацьовані пропозиції та зауваження щодо 28 нормативних документів. Також приділяємо значну увагу проведенню освітньо-просвітницьких заходів з питань роз’яснення важливих проблемних питань та змін в оподаткуванні та веденні бухгалтерського, фінансового обліку. Зокрема, проводимо онлайн-вебінари, участь  в яких беруть представники  Державної податкової служби України, Державної служби статистики України, Державної служби України з питань праці та Пенсійного фонду України та партнери ВГО АППУ.

На сьогоднішній день ВГО «Асоціація платників податків України» має в пріоритеті чимало ініціатив щодо змін до податкового законодавства України:

  1. Навантаження на фонд оплати праці сьогодні в Україні консолідоване кількома податками 41,5%. Наша пропозиція – це поступове зниження впродовж трьох років сукупного податкового навантаження на фонд оплати праці шляхом об’єднання податку на доходи фізичних осіб і єдиного соціального внесок в один податок — податок на доходи фізичних осіб зі встановленням єдиної його ставки в розмірі 25%.
  2. Ми пропонуємо замінити податок на прибуток підприємств на податок на виведений капітал», — акцентував увагу учасників Давид Алханішвілі.

Протягом Робочої зустрічі Максим Борода ознайомив учасників заходу з проєктом ПРООН «Зміцнення членських бізнес-об’єднань мікро-, малих і середніх підприємств в Україні», а також розповів про плани на наступні роки та потенційні варіанти співробітництва. Основними «точками перетину» він назвав грантові програми для бізнес-об’єднань та організації з підтримки бізнесу, а також організацію публічно-приватного діалогу з підтримкою адвокаційних ініціатив у взаємодії приватного та державного сектору.

Робоча зустріч відбулася в форматі конструктивного діалогу, учасники заходи змогли обмінятися своїми думками стосовно реалізації майбутніх спільних ініціатив у сфері адвокації бізнесу.

Джерело: Асоціація платників податків України

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»