• Посилання скопійовано

Коли відбувається автоматизований моніторинг товарів при реєстрації ПН?

За наявності в номенклатурі ПН товарів/послуг продавця згідно з кодами з УКТЗЕД/ДКПП, на які відсутні діючі таблиці даних, відбувається автоматизований моніторинг усіх без винятку товарів/послуг на умовному складі платника

Коли відбувається автоматизований моніторинг товарів при реєстрації ПН?

ДПС у Полтавській області розповідає, що Порядком зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, що затверджений Постановою КМУ від 11.12.2019 №1165 (зі змінами, далі – Порядок №1165), передбачено автоматизований моніторинг відповідності податкових накладних/розрахунків коригування критеріям оцінки ступеня ризиків.

Вказаний механізм діє на основі алгоритмів, які в автоматичному режимі здійснюють перевірку поданих на реєстрацію податкових накладних/розрахунків коригування відповідно до низки критеріїв, визначених Порядком №1165.

У разі коли за результатами автоматизованого моніторингу платник податку, яким складено податкову накладну/розрахунок коригування, відповідає хоча б одному критерію ризиковості платника податку (додаток 1 Порядку №1165), реєстрація таких податкових накладних/розрахунків коригування зупиняється.

Відповідно до п. 5 Порядку №1165 податкова накладна/розрахунок коригування, що не відповідає жодній з ознак безумовної реєстрації, перевіряється щодо відповідності відображених у них операцій критеріям ризиковості здійснення операцій (додаток 3 Порядку №1165).

Після прийнятих змін до Порядку №1165, згідно з постановою КМУ від 23.12.2022 №1428, у разі наявності в номенклатурі податкової накладної товарів/послуг продавця згідно з кодами з УКТЗЕД/ДКПП, на які відсутні діючі таблиці даних платника податку, відбувається автоматизований моніторинг усіх без винятку товарів/послуг на умовному складі платника.

Джерело: ДПС у Полтавській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»