• Посилання скопійовано

Одна фізособа є керівником кількох підприємств: що з визначенням позитивної податкової історії?

Під час формування податкової історії платника ПДВ для визначення кількості платників податків, де керівник обіймає аналогічну посаду, беруться до уваги суб’єкти господарювання, які є платниками будь-яких податків

Одна фізособа є керівником кількох підприємств: що з визначенням позитивної податкової історії?
Податківці у підкатегорії 101.18 ЗІР вказали, що Порядком №1165 передбачено проведення автоматизованого моніторингу відповідності платників податку, якими складено та спрямовано на реєстрацію податкові накладні/розрахунки коригування до ЄРПН, та операцій, відображених у податковій накладній/розрахунку коригування, критеріям оцінки ступеня ризиків.

Пункт 2 ознак безумовної реєстрації застосовується у разі, коли за результатами автоматизованого моніторингу поданої для реєстрації в Реєстрі податкової накладної/розрахунку коригування, обсяг постачання, зазначений платником податку в податкових накладних/розрахунках коригування (крім розрахунків коригування, поданих для реєстрації в іншому місяці, ніж місяць, в якому вони складені), зареєстрованих в ЄРПН в поточному місяці, з урахуванням поданої для реєстрації в ЄРПН податкової накладної/розрахунку коригування, становить менше 500 тис. грн за умови, що обсяг постачання товарів/послуг, зазначений у них у поточному місяці за операціями з одним отримувачем - платником податку, не перевищує 50 тис. грн, сума ПДВ з вироблених в Україні товарів (робіт, послуг), сплачена у попередньому місяці, становить більше 20 тис. грн, та керівник - посадова особа такого платника податку є особою, яка обіймає аналогічну посаду не більше ніж у трьох (включно) платників податків.

Відповідність суб’єкта господарювання пункту 1 показників, за якими визначається позитивна податкова історія платника ПДВ, що визначені додатком 2 Порядку зупинення, настає за умов, що обсяг постачання, зазначений платником ПДВ у податкових накладних/розрахунках коригування (крім розрахунків коригування, поданих для реєстрації в іншому місяці, ніж місяць, в якому вони складені), зареєстрованих в ЄРПН у поточному місяці, з урахуванням поданої для реєстрації в ЄРПН податкової накладної/розрахунку коригування, не перевищує 1 млн грн за умови, що обсяг постачання товарів/послуг, зазначений у них у поточному місяці за операціями з одним отримувачем - платником ПДВ, не перевищує 100 тис. грн, та керівник - посадова особа такого платника податку є особою, яка займає аналогічну посаду не більш як у трьох (включно) платників податків.

Код 18 Довідника, затвердженого Наказом ДПС від 11.01.2023 № 17 «Про затвердження довідника кодів податкової інформації», відповідно до абзацу другого пункту 8 додатка 1 до Порядку зупинення, застосовується у разі, коли керівник та/або особа, яка має право підпису (посадова особа платника податку), є особою, яка обіймає аналогічну посаду більше ніж у п’яти (включно) платників податку.

У разі застосування вищезазначених показників для визначення кількості платників податків, де керівник обіймає аналогічну посаду, беруться до уваги суб’єкти господарювання, які є платниками будь-яких податків.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»