• Посилання скопійовано

Бізнес скаржиться на збільшення кількості блокування ПН та РК до них

Бізнес скаржиться на збільшення кількості випадків блокування податкових накладних, що може свідчити про спроби чинити тиск на нього та просить владу провести незалежний аудит роботи СМКОР

Бізнес скаржиться на збільшення кількості блокування ПН та РК до них

Виконавча директорка Європейської Бізнес Асоціації повідомляє про збільшення числа випадків блокування податкових накладних, що може свідчити про спроби чинити тиск на бізнес.

В Європейській Бізнес Асоціації констатують збільшення випадків блокувань податкових накладних, яке може бути повʼязане зі спробами тиску на бізнес. Про це в ексклюзивному коментарі УНН повідомила виконавча директорка Європейської Бізнес Асоціації Анна Дерев’янко. 

«Асоціація спостерігає збільшення повідомлень від членських компаній про випадки блокування податкових накладних, які можуть бути пов’язані зі спробами тиску на бізнес. І, на жаль, наразі ми не бачимо результативних дій щодо боротьби з корупційними проявами чи зловживанням повноваженнями» – зазначила Деревʼянко.

За її словами, ЄБА ініціювала пропозицію провести аудит системи блокувань податкових накладних, однак в Асоціації переконані, що це мала б робити незалежна антикорупційна інституція.

«Нам видається несправедливим, що тиск податкової служби чи правоохоронних органів найбільше відчуває на собі доброчесний бізнес, який веде прозору діяльність. Тоді як компанії в тіні залишаються здебільшого поза увагою згаданих органів. Асоціація переконана, що подібні методи тиску не мають бути, особливо зараз, коли компанії обтяжені численними проблемами воєнного часу», – додала Деревʼянко.

 

Джерело: UNN

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»