• Посилання скопійовано

Скільки ПН та РК було заблоковано у серпні 2024 року?

ДПС повідомила, що загалом за 8 місяців 2024 року було заблоковано 1,6 млн ПН/РК, з яких 1,2 млн ПН/РК (72%) пізніше були розблоковані податківцями. Тобто у середньому щомісяця 17 тис. платників ПДВ змогли довести податківцям своє право на реєстрацію РН/РК

Скільки ПН та РК було заблоковано у серпні 2024 року?

В іншій новині ми вже зазначали, що на своє депутатське звернення Южаніна отримала інформацію від ДПС щодо окремих питань роботи СМКОР у серпні 2024 року. В  її окремому пості у Телеграм-каналі йдеться про кількість ПН та РК, які було заблоковано у серпні 2024 року. 

Тож про кількість ризикових платників ПДВ ми вже дізналися, тепер поговоримо про наслідки – блокування реєстрації ПН/РК.

За даними від ДПС, у серпні кількість заблокованих ПН/РК зменшилась на 29% до минулого місяця, при цьому кількість платників і заблокована сума ПДВ — на рівні липня

Майже 17 тис. платників (-13% до липня) подали копії документів для розблокування 128 тис. ПН/РК (-37% до липня) на суму 3,4 млрд грн (-14% до липня).

17,8 тис. платникам за результатами рішень комісій ДПС  були зареєстровані зупинені раніше 151 тис. ПН/РК (-11% до липня) на суму 3 млрд грн.

У серпні після виключення платника з переліку ризикових автоматично зареєстровано в ЄРПН зупинені 67 тис. ПН/РК на суму ПДВ 1 млрд грн від 341 платника.

За рішенням суду в серпні  524 платникам  було зареєстровано 1 738  ПН/РК на суму ПДВ 120 млн грн. 

У середньому щомісяця протягом 2024 року податкова блокувала ПН/РК у 23,5 тис. платників (15% до тих, які реєстрували ПН/РК).

Загалом за 8 місяців 2024 року було заблоковано 1,6 млн ПН/РК, з яких 1,2  млн ПН/РК (72%) пізніше були розблоковані податківцями, тобто у середньому щомісяця 17 тис. платників ПДВ змогли довести податківцям своє право на реєстрацію РН/РК.

5 тис. платників відстояли право на реєстрацію ПН/РК у судах на суму ПДВ майже у 2 млрд грн. 

Автор: Брік Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»

Подарунки та знижки з нагоди свята

Приєднуюсь