• Посилання скопійовано

Під час виплати дивідендів сплачено, але не відображено в декларації авансовий внесок: чи буде штраф?

Чи нараховуються штрафні санкції, пеня та яким чином вони розраховуються при самостійному виправленні помилок, якщо під час виплати дивідендів був нарахований та сплачений авансовий внесок у звітному (податковому) періоді, але не відображений у декларації з податку на прибуток (у тому числі за 2015 рік)? Консультує ДФСУ

Під час виплати дивідендів сплачено, але не відображено в декларації авансовий внесок: чи буде штраф?

ДФСУ у підкатегорії 102.25 ресурсу "ЗІР" зазначила, що у разі виправлення задекларованих сум авансових внесків при виплаті дивідендів, що мали бути сплачені за результатами звітних (податкових) періодів у звітній (звітній новій) декларації з податку на прибуток, платник податку:

  • відображає правильні показники у рядках 20 АВ, 21, 22 додатка ВП до декларації
  • та порівнюючи рядок 22 з відповідним рядком декларації, яка уточнюється, визначає суму збільшення податкового зобов’язання з авансового внеску при виплаті дивідендів, пені та штрафу у частині «Виправлення помилок»» (рядки 27 - 29) Декларації.

У разі виправлення помилок в уточнюючій декларації додаток ВП до декларації не заповнюється, а правильні значення сум авансових внесків при виплаті дивідендів, що мали бути сплачені за результатами звітних (податкових) періодів, зазначаються в такій уточнюючій декларації (рядки 20 АВ, 21, 22) та додатку АВ (рядок 06) до неї. На підставі порівняння податкового зобов’язання у рядку 22 декларації та декларації, яка уточнюється, визначаються суми збільшення податкового зобов’язання з авансового внеску при виплаті дивідендів, пені та штрафу, які відображаються у частині «Виправлення помилок» (рядки 27, 29, 30) декларації.     

Якщо платником податків самостійно виявлено заниження задекларованих сум авансових внесків при виплаті дивідендів за результатами діяльності у 2015 році, що виникли внаслідок порушення правильності заповнення декларації, то штрафні санкції, передбачені ст. 50 ПКУ не нараховуються. Разом з цим на суму збільшення податкового зобов’язання з авансового внеску при виплаті дивідендів нараховується пеня з урахуванням пп. 129.1.3 ПКУ.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»