• Посилання скопійовано

Мінінфраструктури дозволило оформляти товарно-транспортні накладні в довільній формі

Внесено зміни до Правил перевезень вантажів автомобільним транспортом в Україні

Мінінфраструктури дозволило оформляти товарно-транспортні накладні в довільній формі

Мінінфраструктури наказом від 27.01.2016 р. №26 (зареєстрований в Мін'юсті 16.02.2016 р.) внесло зміни до Правил перевезень вантажів автомобільним транспортом в Україні.

Відтепер товарно-транспортна накладна може оформлюватись госпсуб'єктом  без дотримання форми, наведеної в додатку 7 до цих Правил, за умови наявності в ній:

  • інформації про назву документа, дату і місце його складання,
  • найменування (прізвище, ім'я, по батькові) перевізника та/або експедитора, замовника, вантажовідправника, вантажоодержувача,
  • найменування та кількість вантажу, його основні характеристики та ознаки, які надають можливість однозначно ідентифікувати цей вантаж,
  • автомобіль (марка, модель, тип, реєстраційний номер), причіп/напівпричіп (марка, модель, тип, реєстраційний номер),
  • пункти навантаження та розвантаження із зазначенням повної адреси, посади, прізвища та підписів відповідальних осіб вантажовідправника, вантажоодержувача, водія та/або експедитора.

Наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. Готується до друку в "Офіційному віснику України" у №20 (18.03.2016).

До цього часу діє затверджена форма ТТН. І нагадаємо, що ДФС у листі від 15.01.2016 р. №621/6/99-99-19-02-02-15 звертала увагу, що вона є первинним документом і має бути відповідної форми. Докладніше про це тут >>>

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Первинні документи, типові форми

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Первинні документи, типові форми»