• Посилання скопійовано

При нарахуванні лікарняного звільненим особам ЄСВ на ці суми не нараховують

Податківці повідомили, що особам, яким після звільнення нараховано допомогу по тимчасовій непрацездатності, єдиний соцвнесок на зазначені суми не нараховується

При нарахуванні лікарняного звільненим особам ЄСВ на ці суми не нараховують

ДФСУ у листі від 24.02.2015 р. № 3931/6/99-99-17-03-01-15 повідомляє, що працівнику, якого вже звільнено, необхідно надати листок непрацездатності, інакше підприємство не матиме підстав для нарахування та виплати лікарняних. У такому випадку оплату перших п'яти днів тимчасової непрацездатності працівнику нарахують і виплатять не в день звільнення, а пізніше.       Допомога з Фонду буде виплачена тільки після надходження на окремий рахунок суми коштів, зазначених у заяві-розрахунку. Підприємство після надходження коштів виплачує їх звільненому працівнику.      

З огляду на це, виплата лікарняних після дати звільнення працівника не порушує законодавства про працю, але виплатити нараховані лікарняні підприємство зобов'язане в найближчий після нарахування день для виплати зарплати, а допомогу з Фонду - після надходження грошей на рахунок.        

Крім того, після звільнення працівника підприємство не несе обов'язку страхувальника, а відповідно, і платника страхових внесків.        

Отже, особам, яким після звільнення нараховано допомогу по тимчасовій непрацездатності, єдиний внесок на зазначені суми не нараховується.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»