• Посилання скопійовано

У лікарняному допускається не більше двох виправлень

Що робити, якщо виданий лікарем листок непрацездатності має недоліки в оформленні або виправлення? Роз'яснила Виконавча дирекція Київського міського відділення ФСС з ТВП

У лікарняному допускається не більше двох виправлень

Уповноважений орган зазначає, що комісія (уповноважений) із соцстрахування розглядає підставу і правильність видачі листків непрацездатності та інших документів, які є підставою для надання матеріального забезпечення та соціальних послуг та приймає рішення про призначення матеріального забезпечення та надання соціальних послуг (ст. 30 Закону №1105). Тож бухгалтер може провести розрахунок виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності після прийняття комісією (уповноважений) із соціального страхування відповідного рішення, яке оформлюється протоколом.

У разі виявлення будь-яких недоліків в оформлені листка непрацездатності, необхідно здійснити виправлення тексту, що підтверджується записом "Виправленому вірити", підписом лікуючого лікаря та печаткою закладу охорони здоров'я "Для листків непрацездатності". 

Зверніть увагу, що допускається не більше двох виправлень на листку непрацездатності, (крім пунктів 2 і 4 графи лицьового боку листка непрацездатності «Причина непрацездатності», які виправленню не підлягають). В разі якщо на документі більше двох виправлень, або два виправлення та існують невиправлені помилки, то бланк вважається зіпсованим і підлягає заміні.

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»