• Посилання скопійовано

Зміни до Порядку нарахування і сплати ЄСВ за деякі категорії застрахованих осіб

Уряд затвердив зміни до Порядку нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за деякі категорії застрахованих осіб

Зміни до Порядку нарахування і сплати ЄСВ за деякі категорії застрахованих осіб

Кабмін Постановою від 24.06.2016 р. №385  вніс зміни до Порядку нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за деякі категорії застрахованих осіб. 

Постанова прийнята на виконання положень Закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році", яким внесено зміни до Закону "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування", відповідно до яких, зокрема:

- єдиний внесок для всіх категорій осіб встановлено в розмірі 22 відсотки бази його нарахування;

- максимальна величина бази нарахування єдиного внеску змінена із 17 до 25 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб. 

Прийняття постанови дасть змогу привести положення Порядку нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за деякі категорії застрахованих осіб, затвердженого постановою КМУ від 02.03.2011 р. № 178, до норм Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування".

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»