• Посилання скопійовано

Неповний робочий час: особливості оплати лікарняних

Оплаті підлягають усі календарні дні визначені листком непрацездатності, незважаючи на те, що на період непрацездатності працівника припадають дні, які є для нього неробочими у зв'язку із встановленням неповного робочого часу

Неповний робочий час: особливості оплати лікарняних

Виконавча дирекція Київського міського відділення ФСС з ТВП нагадує, що підставою для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності є виданий у встановленому порядку листок непрацездатності. У разі захворювання чи травми він видається на весь період тимчасової непрацездатності, до її відновлення або до встановлення групи інвалідності медико-соціальною експертною комісією та обраховується в календарних днях.

Згідно із п. 2 Порядку  №1266, сума страхових виплат застрахованій особі та оплати перших п'яти днів тимчасової непрацездатності за рахунок коштів роботодавця обчислюється шляхом множення суми денної виплати, розмір якої встановлюється у відсотках середньоденної заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) залежно від страхового стажу, якщо його наявність передбачена законодавством, на кількість календарних днів, що підлягають оплаті.

Враховуючи зазначене, оплаті підлягають усі календарні дні визначені листком непрацездатності, незважаючи на те, що на період тимчасової непрацездатності працівника припадають дні, які є для нього неробочими у зв'язку із встановленням неповного робочого часу.

Приклад. Працівниця працює 3 дні (понеділок-середа) на тиждень. У липні 2016 року вона хворіла з 04.07 по 08.07. За графіком її роботи вона мала б відпрацювати тільки з 04.07 по 06.07.  

За Порядком №1266 оплаті підлягають саме календарні дні хвороби та нею не було порушено режиму, тому  всі календарні дні хвороби з 04.07 по 08.07 підлягають оплаті. 

При цьому у табелі робочого часу на всі календарні дні хвороби працівниці потрібно буде проставити позначку, що працівниця знаходилась на лікарняному.

Усі новини на тему >>

На підставі: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»