• Посилання скопійовано

Підписано закон щодо спрощення порядку залучення іноземних інвестицій

Президент України підписав Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скасування обов'язковості державної реєстрації іноземних інвестицій" від 31.05.2016 р. № 1390-VIII (далі – Закон № 1390), прийнятий Верховною Радою 31 травня 2016 року

Підписано закон щодо спрощення порядку залучення іноземних інвестицій

Про це повідомила прес-служба Глави держави.

Закон № 1390 набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування (наразі ця дата невідома, але це відбудеться найближчим часом). Як очікується, ним будуть створені більш сприятливі умови для залучення інвестицій шляхом спрощення порядку їх залучення. Для цього відміняється державна реєстрація іноземних інвестицій. Із ГКУ буде вилучено ст. 395, яка на сьогодні містить порядок проведення такої реєстрації. 

Нагадаємо, що до змін незареєстровані іноземні інвестиції не давали  права на одержання пільг та гарантій, передбачених ГКУ та іншими законами для іноземних інвесторів і підприємств з іноземними інвестиціями.

Також зміни будуть внесені у Закон України «Про імміграцію». Раніше для отримання дозволу на імміграцію потрібно було серед інших документів, зазначених у ч. 1-5 ст. 9 Закону, ще додати до заяви копію документа про державну реєстрацію іноземної інвестиції  в економіку України іноземною конвертованою валютою на суму не менше 100 (ста) тисяч доларів США.

З дня набрання чинності Закону № 1390 проходити процедуру такої реєстрації буде не потрібно і замість цієї копії достатньо буде подати копії статуту та/або зареєстрованих договорів (контрактів) про інвестиційну діяльність та довідку банку про надходження іноземної інвестиції в економіку України іноземною конвертованою валютою на суму не менше 100 (ста) тисяч доларів США.

Звертаємо увагу, що відповідно до п. 2 та 3 розд. ІІ Перехідних положень Закону №1390  встановлено:

• документи, подані до набрання чинності цим Законом до органу державної реєстрації для держреєстрації іноземних інвестицій, та документи, подані до набрання чинності Законом № 1390 до територіального органу ДФС для підтвердження інформаційних повідомлень про фактичне внесення іноземних інвестицій, повертаються іноземним інвесторам або уповноваженим ним особам без розгляду по суті з повідомленням про підстави повернення документів.

• іноземні інвестиції, зареєстровані до набрання чинності цим Законом, та іноземні інвестиції, не зареєстровані до набрання чинності цим Законом, мають рівне право на одержання пільг та гарантій, передбачених Законом України "Про режим іноземного інвестування".

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»