• Посилання скопійовано

При коригуванні ПДВ через зміну умов договору термін давності не застосовується

Строк давності у 1095 днів - лише для тих розрахунків коригування, які складаються при виправленні помилок в податкових накладних

При коригуванні ПДВ через зміну умов договору термін давності не застосовується

ДФС у м. Києві у листі від 28.04.2016 р. №9957/10/26-15-12-01-18 нагадує, що розрахунок коригування складається як при виправленні помилки в податковій накладній, так і при зміні умов договору.

Разом з цим, ПКУ визначений строк давності для складання розрахунку коригування до податкової накладної- 1095 днів з дати складання такої податкової накладної, і лише для тих розрахунків коригування, які складються при виправлені помилок в податкових накладних.

При складанні розрахунку коригування до податкової накладної по причині зміни умов договорустрок давності, визначений статтею 102 ПКУне застосовується.

Отже, якщо після сплину 1095 днів, відповідно до умов договору фінансового лізингу відбувається зміна вартості об’єкта фінансового лізингу, то орендодавець (лізингодавець) повинен скласти розрахунок коригування до податкової накладної та відкоригувати податкові зобов’язання з ПДВ, а орендар (лізингоотримувач) на підставі такого розрахунку коригування має право відкоригувати податковий кредит.

Нагадаємо, що відповідно до п. 198.6 ПКУ суми ПДВ, сплачені (нараховані) у зв'язку з придбанням товарів/послуг, зазначені в податкових накладних/розрахунках коригування до таких податкових накладних, зареєстрованих в ЄРПН з порушенням терміну реєстрації, відносяться до податкового кредиту за звітний податковий період, в якому зареєстровано податкові накладні/розрахунки коригування в ЄРПН, але не пізніше:

  • ніж через 365 календарних днів з дати складення податкових накладних/розрахунків коригування до таких податкових накладних;
  • для платників податку, що застосовують касовий метод, - ніж через 60 календарних днів з дати списання коштів з банківського рахунка платника податку.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ГУ ДФС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»