• Посилання скопійовано

Коронавірус та реєстрація ПН: новий закон №533 та як позбутися штрафів?

На думку адвоката, якщо з будь-яких причин не вдалось зареєструвати своєчасно ПН та РК у період з 1 березня до 31 травня, штрафів за це не буде через прийняття Закону №533

Коронавірус та реєстрація ПН: новий закон №533 та як позбутися штрафів?

На своїй сторінці у facebook Андрей Тамошюнас розповів про коронавірус та реєстрацію ПН з огляду на новий законопроект №3220 (уже Закон №533) та як позбутись штрафів.

ПЕРШОДЖЕРЕЛО: «52-1. За порушення податкового законодавства, вчинені протягом періоду з 1 березня по 31 травня 2020 року, штрафні санкції не застосовуються, крім санкцій за:

– порушення нарахування, декларування та сплати податку на додану вартість, акцизного податку, рентної плати»

4 КОРИСНІ МОМЕНТИ:

  1. Положення ЗП жодним чином не зачіпають сам порядок «блокування» ПН/РК, але…
  2. Буквальний аналіз норми (див. 52-1) дає підстави стверджувати, що штрафний «мораторій» розповсюджується і на штрафи за несвоєчасну реєстрацію ПН/РК, оскільки виключення в даному випадку стосується тільки санкцій за порушення нарахування, декларування та сплати ПДВ (очевидно, що до них ст. 120-1 ПКУ не відноситься)
  3. Отже, якщо вам з будь-яких причин не вдалось зареєструвати своєчасно ПН/РК за лютий місяць з терміном реєстрації до 15.03.2020 р., то вважайте держава вам простила!
  4. Цікавий момент стосується «старих» ПН/РК, тобто тих, граничний термін реєстрації яких сплив у попередніх періодах!

Підказка – конструкція нової норми та статті 120-1.1 ПКУ дозволяє «простити» і ці випадки, якщо ПН/РК будуть вами зареєстровані після 1 березня, але до 31 травня 2020 р., оскільки порушення фактично залежить від кількості днів простроченя граничного терміну.

***

Читайте також: 

Всі новини щодо коронавірусу>>>

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»