• Посилання скопійовано

Раді пропонують спростити процедуру податкової звітності за відсутності обороту

Зображення: PHL

Спростити процедуру звітності платників податків, у яких тимчасово відсутні економічні оберти і об’єкти оподаткування, пропонує народний депутат фракції Партії регіонів Юрій Самойленко.

Відповідний законопроект депутата №10092 "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо спрощення порядку звітності платників податків)" зареєстрований у парламенті 21 лютого 2012 року.

Законопроект передбачає, зокрема, зміни в пункти 46.1 і 46.5 Податкового кодексу, якими встановлюється поняття податкової звітності і регулюється порядок затвердження її форм.

"До податкової декларації прирівнюється письмове повідомлення платника податків довільної форми про відсутність оподатковуваних оборотів і об’єктів оподаткування в звітному (податковому) періоді (для платників, які не здійснювали діяльність у відповідному звітному (податковому) періоді)", - сказано в супровідних документах до законопроекту.

На думку автора законопроекту, його прийняття призведе до зниження фіскально-адміністративного навантаження в частині підготовки, подання та адміністрування податкових декларацій з нульовими значеннями.

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»