• Посилання скопійовано

Декларація з ПДВ - знову зміни

Наказ Мінфіну від 10.02.2012 р. №143 «Про внесення змін до форм та Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість»

Мінфін вніс зміни до форм податкової декларації з ПДВ, податкової декларації з ПДВ (переробного підприємства) та форми уточнюючого розрахунку податкових зобов’язань з ПДВ у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок (щодо діяльності відповідно до пункту 1 підрозділу 2 розділу XX Кодексу) (наказ Мінфіну від 25.11.2011 р. №1492) (Завантажити оновлені бланки можна з порталу «ДК» з розділу «Блани звітності»>>>).

Відповідно до змін до податкової декларації з ПДВ рядок 16.3 тепер має назву «коригування податкового кредиту із постачання сільськогосподарської продукції або продукції власного виробництва переробного підприємства у митному режимі експорту (переноситься з рядка 12.3 декларації (скороченої) або рядка 12.3 декларації (переробного підприємства) (+)».

Форми Податкової декларації з ПДВ (переробного підприємства) та уточнюючого розрахунку податкових зобов’язань з ПДВ у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок (щодо діяльності відповідно до пункту 1 підрозділу 2 розділу XX Кодексу) доповнено новим рядком: 12.3 «коригування податкового кредиту в частині податку з товарів/послуг, вартість яких включена до вартості експортованої продукції (переноситься до рядка 16.3 декларації) (-)». Крім того, внесено зміни до рядків 16, 17 і 18 цих декларацій.

Так, рядок 16 тепер має назву «сума податку на додану вартість минулого звітного (податкового) періоду, яка в поточному звітному (податковому) періоді зменшує суму податку, що підлягає нарахуванню (значення рядка 18 декларації попереднього звітного (податкового) періоду)».

Рядок 17 — «сума податку на додану вартість, яка підлягає нарахуванню (рядок 14 — рядок 16, позитивне значення) (рядок 17.1 + рядок 17.2) та спрямовується і поділяється на: 17.1 до спеціального фонду державного бюджету та 17.2 на спеціальний рахунок».

Рядок 18 — «сума податку на додану вартість, яка в наступному звітному (податковому) періоді зменшує суму податку, що підлягає нарахуванню: (рядок 14 — рядок 16, від’ємне значення) або (рядок 15 + рядок 16); (значення цього рядка переноситься до рядка 16 декларації (переробного підприємства) наступного звітного (податкового) періоду)».

Відповідні зміни внесено й до Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість.

Наказ №143 набирає чинності з моменту офіційного опублікування, отже ймовірно нову форму необхідно буде подавати починаючи зі звіту за лютий.

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»