• Посилання скопійовано

Дивіденди та утриманий з них ПДФО відображаються у формі №1ДФ під ознакою доходу «109»

Лист ДПС у м. Києві від 28.03.2012 р. №1641/10/17-107

ДПС нагадує, що дохід у вигляді дивідендів (крім дивідендів, нарахованих у вигляді акцій (часток, паїв), емітованих особою, що виплачує такі дивіденди) включається до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу особи й оподатковуються відповідно до норм п. 170.5 ст. 170 ПКУ. Обов’язок утримання та перерахування ПДФО при нарахуванні (виплаті) дивідендів покладається на податкового агента — емітента корпоративних прав — особу, який здійснює таке нарахування (виплату), незалежно від обраної ним системи оподаткування.

Податкові агенти, які нараховують та виплачують дохід фізособам, зобов’язані щокварталу подавати форму №1-ДФ до органу ДПС за місцем свого перебування.

У цьому розрахунку податкові агенти відображають, зокрема, суму доходу, нарахованого фізособам у вигляді дивідендів, а також суму утриманого з них податку, під ознакою «109».

 

Автор: Катеринец Наталья

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»