• Посилання скопійовано

Особі з інвалідністю III групи надано неоплачувану відпустку: що зі стажем для щорічної?

Якщо за бажанням працівника йому надано відпустку без збереження заробітної плати з підстав, визначених статтею 25 Закону про відпустки, цей час зараховується до стажу, що дає право на щорічну відпустку

Особі з інвалідністю III групи надано неоплачувану відпустку: що зі стажем для щорічної?

Південно-Східне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці розповідає, що доповнення до ст. 26 Закону «Про відпустки», які внесені Законом №3494-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування надання та використання відпусток, а також інших питань» щодо часу перебування у відпустках, який не зараховується до стажу роботи, що дає право на щорічну основну відпустку, стосується тільки відпусток без збереження заробітної плати, які надаються за угодою між працівником та власником на час загрози поширення епідемії, пандемії та/або у разі виникнення загрози збройної агресії проти України, надзвичайної ситуації техногенного, природного чи іншого характеру.

Отже, якщо за бажанням працівника йому надано відпустку без збереження заробітної плати з підстав, визначених ст. 25 Закону «Про відпустки», цей час зараховується до стажу, що дає право на щорічну відпустку.

***

Читайте також:

Джерело: Державна служба з питань праці

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»