• Посилання скопійовано

Мінфін оновив форму штатного розпису: затверджено Наказ

Зміни вносяться у зв'язку із запровадженням з 1 січня 2024 року нової моделі оплати праці державних службовців на основі класифікації посад державної служби. Форму штатного розпису доповнять новою графою 3 «Класифікаційний код посади»

Мінфін оновив форму штатного розпису: затверджено Наказ

Мінфін затвердив свій Наказ №661 «Про внесення змін до форми штатного розпису» (завантажити). Зміни вносяться у зв'язку із запровадженням з 1 січня 2024 року нової моделі оплати праці державних службовців на основі класифікації посад державної служби (це передбачено Держбюджетом-2024).

Постановою КМУ від 23.10.2023 № 1109 затверджено, зокрема, Каталог типових посад державної служби і критерії віднесення до таких посад, розроблений для використання керівниками державної служби в державних органах, працівниками служб управління персоналом, керівниками структурних підрозділів та іншими державними службовцями державних органів під час проведення класифікації посад державної служби. Каталог визначає перелік сімей і рівнів типових посад державної служби, містить їх опис з метою проведення класифікації посад державної служби.

Класифікаційний код посади визначається шляхом послідовного проставлення через дефіс цифр, якими позначено сім’ю посад, рівень посад, юрисдикцію та тип державного органу.

В одному структурному підрозділі можуть бути посади державної служби, віднесені до різних сімей і рівнів посад.

Так, з метою ідентифікації посади працівника державного органу у штатній чисельності установи зазначений класифікаційний код посади державного органу має бути відображено у штатному розписі. 

З огляду на це пропонується внести такі зміни до форми штатного розпису:

  • доповнити його новою графою 3 «Класифікаційний код посади*»,
  • у примітці уточнити, що ця графа заповнюється державними органами, які провели класифікацію посад державної служби у встановленому законодавством порядку.

Наказ набере чинності з 1 січня 2024 року, але не раніше дня його офіційного опублікування.

 

Чи потрібно затверджувати штатний розпис наново у зв’язку зі зміною форми? 

Небюджетним підприємствам - ні. Адже, як ми говорили у своїй статті, типова форма штатного розпису, затверджена наказом Мінфіну від 28.01.2002 №57, є обов'язковою для підприємств, установ, організацій бюджетної сфери. Підприємства інших форм власності та господарювання використовують типову форму штатного розпису як зразок під час власного кадрового та бухгалтерського обліку працівників.

Отже, зміни до типової форми та і взагалі її реквізити, які стосуються лише роботодавців-бюджетників, решті юросіб у штатному розписі не потрібні і до необхідності переробляти штатний розпис не призводять.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»