• Посилання скопійовано

Рівень середньомісячної зарплати будівельника на 2012 р.

Лист Мінрегіонбуду від 29.12.2011 р. №7/15-18443 «Щодо рівня заробітної плати на 2012 рік при визначенні вартості будівництва»

На численні звернення учасників будівництва щодо рівня зарплати, який передбачається враховувати у 2012 р. при визначенні вартості будівництва, що здійснюється із залученням бюджетних коштів або коштів підприємств (установ, організацій) державної форми власності, Мінрегіонбуд надав деякі роз’яснення з цього питання.

Для визначення вартості будівництва рекомендований рівень середньомісячної зарплати з 01.01.2012 р. розрахунково становить 3400 грн. Зазначений рівень розрахований виходячи з мінімальних рівнів зарплати, врахованих при обчисленні показників Держбюджету на 2012 р., КЗпП, колдоговорів та галузевих угод між роботодавцями та профспілками, розрахункових даних будорганізацій. Такий показник відповідає середньому розряду складності робіт у будівництві 3,8 при виконанні робіт у звичайних умовах та враховує основну та додаткову зарплату, у т.ч. кошти на оплату відпусток, заохочувальні та компенсаційні виплати при роботі в звичайних умовах будівництва.

При виконанні робіт в умовах, що відрізняються від звичайних умов, розмір середньомісячної зарплати на стадіях складання інвесторської кошторисної документації та договірної ціни уточнюється на підставі відповідних обґрунтувань виходячи з конкретних умов (виконання робіт у стислі строки, за підвищеної інтенсивності праці, у нічний час, вихідні та святкові дні, технологічна та технічна складність виконання будівельно-монтажних робіт тощо).

Визначений у такий спосіб рівень середньомісячної зарплати погоджується замовником і зазначається у договорі підряду та враховується при проведенні взаєморозрахунків за виконані будроботи.

Водночас Мінрегіонбуд звертає увагу, що відповідно до Закону «Про оплату праці» підрядна організація самостійно формує фонд оплати праці, дотримуючись норм і гарантій, передбачених законодавством, генеральною та галузевими (регіональними) угодами та здійснює нарахування і виплату зарплати. Кошти, отримані під час розрахунків за обсяги виконаних будробіт за статтею витрат «Заробітна плата», спрямовуються виключно на фонд оплати праці робітників, які виконують будроботи, і є одним з джерел його формування.

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»