• Посилання скопійовано

Поєднання навчання на курсах підвищення кваліфікації та отримання санаторно-курортних послуг за рахунок ФСС з ТВП є правомірним

Лист виконавчої дирекції ФСС з ТВП від 12.12.2011 р. «Щодо поєднання навчання на курсах підвищення кваліфікації й отримання санаторно-курортних послуг за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності»

Умови отримання санаторно-курортного лікування визначаються Порядком отримання застрахованими особами і членами їх сімей санаторно-курортного лікування, що сплачується за рахунок коштів ФСС з ТВП (постанова правління ФСС з ТВП від 25.02.2009 р. №12).

Зокрема, п. 4.2 Порядку встановлено, що відповідно до рішення комісії (уповноваженого) із соцстрахування підприємство, установа, організація, яка є основним місцем роботи застрахованої особи, видає путівку до санаторію в період відпустки, а до санаторію-профілакторію — в період відпустки, без відриву від виробництва, за умови часткового фінансування санаторію-профілакторію за рахунок коштів Фонду.

Відповідно до ст. 122 КЗпП при направленні працівників для підвищення кваліфікації з відривом від виробництва за ними зберігається місце роботи (посада) і провадяться виплати, передбачені постановою КМУ від 28.06.97 р. №695.

Отже, оскільки отримання санаторно-курортного лікування в санаторії-профілакторії, зокрема, педагогічними працівниками, що направлені на підвищення кваліфікації з відривом від виробництва, відбувається з урахуванням навчального (виробничого) процесу, то у правовідносинах з ФСС з ТВП соцпослуги вважаються такими, що надаються без відриву від виробництва. Відповідно поєднання педагогічними працівниками навчання на курсах підвищення кваліфікації й отримання санаторно-курортних послуг в санаторії-профілакторії за рахунок коштів Фонду є правомірним.

 

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»