• Посилання скопійовано

Чи штрафує ДПС платників за несвоєчасну сплату плати за землю під час війни?

За порушення термінів сплати плати за землю за інші місяці 2022 року та місяці 2023 року СГ не звільняється від відповідальності

Чи штрафує ДПС платників за несвоєчасну сплату плати за землю під час війни?

Податківці у підкатегорії 117.01 ЗІР вказали, що суб’єкт господарювання, який має можливість своєчасно виконувати податкові обов’язки щодо дотримання термінів сплати плати за землю, звільняється від відповідальності за порушення термінів сплати плати за землю за період січень - травень 2022 року, за умови  сплати не пізніше 1 серпня 2022 року.

За порушення термінів сплати плати за землю за інші місяці 2022 року та місяці 2023 року суб’єкт господарювання не звільняється від відповідальності.

Cуб’єкт господарювання, у якого відновилася можливість виконувати свої податкові обов’язки, граничний термін виконання яких припадає на період починаючи з 24 лютого 2022 року до дня відновлення можливості платника податків звільняється від відповідальності за порушення термінів сплати плати за землю за умови її сплати протягом 60 календарних днів з першого дня місяця, наступного за місяцем відновлення таких можливостей платника податків.

У разі недотримання суб’єктом господарювання, який має (мав) можливість або у якого відновилася можливість своєчасно виконувати податкові обов’язки зі сплати плати за землю, зазначених вище умов такий суб’єкт господарювання не звільняється від відповідальності за порушення термінів сплати плати за землю.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»