• Посилання скопійовано

Безкоштовний проїзд для ВПО на час війни: нова законодавча ініціатива

Законопроєктом №8020 пропонується дозволити ВПО безкоштовний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту, автотранспортом загального користування в сільській місцевості, а також залізничним транспортом та автобусами приміських і міжміських маршрутів

Безкоштовний проїзд для ВПО на час війни: нова законодавча ініціатива

Реалії сьогодення такі, що внутрішньо переміщені особи належать до числа найбільш вразливих верств населення. Матеріальне становище внутрішньо переміщених осіб зазвичай скрутне, оскільки більшість з них втратили майно, роботу, стабільний дохід, а подекуди і житло.

З метою підтримки ВПО та створення умов для їхньої мобільності в пошуку нового житла, роботи та інших переміщень 12 вересня у ВРУ зареєстровано проєкт Закону №8020.

Ним пропонується встановити тимчасово, під час дії воєнного стану в Україні, право внутрішньо переміщених осіб на безкоштовний проїзд на території всієї України усіма видами міського пасажирського транспорту, автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, а також залізничним транспортом та автобусами приміських і міжміських маршрутів, у тому числі внутрішньо - районних, внутрішньо - та міжобласних. При цьому ВПО потрібно буде мати при собі:

  • довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи встановленого зразка,
  • а в разі запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду - також електронного квитка, який видається на безоплатній основі.

Забезпечення вказаного права внутрішньо переміщеної особи покладається в межах своїх повноважень на місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування.

У разі прийняття Закон набере чинності через 30 днів від дня його офіційного опублікування.

 

Автор: Волос Наталія

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»