• Посилання скопійовано

Затверджено порядок функціонування системи відстеження безпечної продукції

Постанова КМУ від 26.12.2011 р. №1398 «Про затвердження Порядку функціонування системи оперативного взаємного сповіщення про продукцію, що становить серйозний ризик, та подання повідомлень для внесення до неї»

Кабмін затвердив Порядок функціонування системи оперативного взаємного сповіщення про продукцію, що становить серйозний ризик, та подання повідомлень для внесення до неї.

Порядок визначає механізм функціонування системи оперативного взаємного сповіщення між органами виконавчої влади про продукцію, що становить серйозний ризик, та подання повідомлень для внесення до зазначеної системи з метою запобігання потраплянню небезпечної продукції до споживачів (користувачів).

Функціонування системи сповіщення забезпечує Мінекономрозвитку.

Система сповіщення формується з повідомлень, що подаються органами державного ринкового нагляду в разі виявлення ними продукції, що становить серйозний ризик, та може містити відомості про зазначену продукцію, отримані з міжнародних, регіональних та іноземних систем повідомлення або в інший спосіб від уповноважених органів іноземних держав.

Повідомлення подається протягом 3 р.д. з дати надходження інформації про продукцію, що становить серйозний ризик.

Доступ до відомостей, що містяться в системі сповіщення, мають органи державного ринкового нагляду та їх територіальні органи, митні органи, Мінекономрозвитку та громадськість.

Громадськість має доступ, зокрема, до таких відомостей, що містяться у системі сповіщення:

- які дають змогу ідентифікувати відповідну продукцію, а також про осіб, які є її виробниками, імпортерами, розповсюджувачами;

- про безпечність продукції, у т. ч. характер ризику, пов’язаного з її споживанням (користуванням нею), та заходи, яких необхідно вжити споживачам (користувачам) для запобігання такому ризику;

- про заходи, вжиті для запобігання такому ризику (якщо такі заходи вживалися), у т. ч. виробниками та/або розповсюджувачами за власною ініціативою, їх характер і тривалість.

Доступ громадськості до інформації через Інтернет здійснюється на безоплатній основі.

 

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»