• Посилання скопійовано

Особливості оформлення постанови про арешт майна боржника

Лист Державної виконавчої служби від 27.12.2011 р. №11-0-26-459/2.6 «Щодо оформлення постанов про арешт коштів»

Державна виконавча служби надала роз’яснення щодо оформлення постанов про арешт коштів.

Відповідно до положень ст. 57 Закону «Про виконавче провадження» арешт на майно боржника може накладатися державним виконавцем шляхом:

— винесення постанови про арешт коштів та інших цінностей боржника, що знаходяться на рахунках і вкладах чи на зберіганні у банках чи інших фінустановах;

— винесення постанови про арешт коштів, що перебувають у касі боржника або надходять до неї;

— винесення постанови про арешт майна боржника та оголошення заборони на його відчуження;

— проведення опису майна боржника і накладення на нього арешту.

Копії постанови держвиконавця про арешт коштів чи майна боржника надсилаються не пізніше наступного робочого дня після її винесення боржнику та банкам чи іншим фінустановам або органам. Постанова державного виконавця про арешт коштів чи майна боржника може бути оскаржена в 10-денний строк.

Відповідно до положень п. 5.4, 5.26 Порядку роботи з документами в органах державної виконавчої служби (наказ Мін’юсту від 25.12.2008 №2274/5), документ має юридичну силу за наявності обов’язкових реквізитів: найменування (або бланк із зазначенням назви) органу державної виконавчої служби (автора), її місцезнаходження, посади особи, яка підписала документ, дати, підпису та за потреби — відбиток печатки, реєстраційний номер.

Документи, що потребують особливого засвідчення їх справжності, скріплюються печаткою.

Разом з тим згідно з п. 74 Типової інструкції з діловодства у центральних органах виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, місцевих органах виконавчої влади (постанова КМУ від 30.11.2011 р. №1242), відбиток печатки, на якій зазначено найменування установи або її структурного підрозділу (без зображення герба), ставиться також на копіях документів, що надсилаються в інші установи, та на розмножених примірниках розпорядчих документів у разі розсилання.

Отже, постанова держвиконавця про арешт коштів та інших цінностей боржника, що знаходяться на рахунках і вкладах чи на зберіганні у банках або інших фінустановах, має затверджуватися печаткою.

 

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»