• Посилання скопійовано

Продаж рецептурних ліків без рецепта заборонено: опубліковано закон

Законом №2679-IX забороняється відпуск ліків без рецепта або за рецептом, термін дії якого закінчився. Проте закон вводиться в дію аж через 3 місяці після скасування воєнного стану

Продаж рецептурних ліків без рецепта заборонено: опубліковано закон

3 листопада Президент В. Зеленський підписав Закон від 18.10.2022 р. №2679-IX "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення контролю за відпуском лікарських засобів".  Законом, зокрема:

  • доповнено частину першу статті 78-1 Закону «Основи законодавства України про охорону здоров'я» новим пунктом, що дозволить застосовувати до медичних працівників адміністративні стягнення у разі призначення рецептурного лікарського засобу без виписування рецепта;
  • викладено в новій редакції статтю 28 Закону «Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори», що дозволить виписувати електронні рецепти на наркотичні (психотропні) лікарські засоби;
  • викладено в новій редакції частину третю статті 21 Закону «Про лікарські засоби», що дозволить встановити на рівні закону пряму заборону відпуску з аптечних закладів рецептурних лікарських засобів без рецепта, за недійсним рецептом або з порушенням встановленого МОЗ порядку відпуску.

6 листопада Закон набрав чинності (з дня, наступного за днем його опублікування в "Голосі України" №226). Проте вводиться в дію він аж через три місяці з дня припинення чи скасування воєнного стану.

На жаль, війна триває й надалі. За Законом №2501 воєнний стан було подовжено до 21 листопада. Про це ми писали тут. А наразі його повинні продовжити ще на 90 діб до 19 лютого 2023 року.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»