• Посилання скопійовано

Е-акциз для виноробників: що вирішив комітет ВРУ?

У Комітеті з питань аграрної та земельної політики обговорили законодавчі ініціативи щодо запровадження електронного акцизу у виноробній галузі

Е-акциз для виноробників: що вирішив комітет ВРУ?

Проекти законів про забезпечення електронної простежуваності обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах (реєстр. №8286) і про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України у зв’язку із запровадженням електронної простежуваності обігу алкогольних напоїв, тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах (реєстр. №8287) у частині запровадження електронних марок акцизного податку у виноробній галузі були обговорені 8 лютого ц.р. на базі підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики.

Під час обговорення члени Комітету підтримали ініціативу запровадження електронної марки акцизного податку, необхідної для забезпечення повноти сплати податків із підакцизних товарів і протидії незаконному виробництву та обігу фальсифікованої продукції.

Водночас учасники зустрічі зазначили, що запровадження електронних марок акцизного податку у виноробній галузі може негативно позначитися на виробничій діяльності виноградарських та виноробних підприємств. Адже у разі ухвалення відповідних законодавчих ініціатив виноробні підприємства, зокрема крафтові, будуть змушені встановлювати обладнання, яке не всі з них зможуть придбати через його велику вартість.

За підсумками обговорення народними депутатами України було запропоновано вивести виробників вина з-під дії зазначених законопроектів, позаяк запровадження додаткового фінансового тягаря однозначно не сприятиме їхньому  розвитку та може призвести до зупинення таких підприємств.

У заході, який відбувся під головуванням голови підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Артема Чорноморова, взяли участь Голова Комітету Олександр Гайду, заступник Голови Комітету Степан Чернявський, голова підкомітету Марина Нікітіна, член Комітету Артур Герасимов, працівники секретаріату Комітету, представники Мінагрополітики, а також галузевих виноробних асоціацій.

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»