• Посилання скопійовано

Міндоходів остаточно ліквідовано

Кабмін оприлюднив положення про створення Державної фіскальної служби, тим самим остаточно ліквідувавши Міндоходів

Міндоходів остаточно ліквідовано

Кабінет міністрів України на своєму веб-порталі оприлюднив Положення про Державну фіскальну службу України (Постанова від 21.05.2014 р. № 236).

Згідно з Постановою, забезпечення діяльності Державної фіскальної служби (далі - ДФС) у 2014 році здійснюватиметься в межах видатків, передбачених Міністерству доходів і зборів.

За посадовими особами органів ДФС та особами рядового і начальницького складу податкової міліції, які переходять на службу до Державної фіскальної служби та її територіальних органів, членами їх сімей зберігаються умови оплати праці та матеріального забезпечення, пільги та інші соціальні гарантії, встановлені для посадових осіб органів доходів і зборів та осіб рядового і начальницького складу податкової міліції та членів їх сімей.

Відповідно до Положення, Державна фіскальна служба України залишається центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується КМУ і який реалізує:

- державну податкову політику,

- державну політику у сфері державної митної справи,

- державну політику з адміністрування єдиного соцвнеску,

- державну політику у сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування податкового, митного законодавства, а також законодавства з питань сплати єдиного внеску.

Проте якщо раніше Міндоходів розробляло й затверджувало порядки, інструкції, положення, форми розрахунків, звітів, декларацій, то ДФС лише розроблятиме проекти наказів Мінфіну з питань, що належать до сфери діяльності ДФС, форми податкових декларацій (розрахунків), звітності й інших документів тощо. 

ДФС здійснюватиме повноваження безпосередньо та через утворені в установленому порядку територіальні органи. У складі ДФС та її територіальних органах діятимуть підрозділи податкової міліції, які координуватимуть перший заступник Голови ДФС та перші заступники керівників територіальних органів ДФС.

Очолюватиме ДФС Голова, якого призначатиме (звільнятиме) Кабінет Міністрів України за поданням Прем’єр-міністра України. Своєю чергою, Голова ДФС буде мати двох заступників:

 - Перший заступник Голови призначатиметься на посаду (звільнятиметься)  Урядом за поданням Прем’єр-міністра. В його обов'язки входитиме виконання завдань із здійснення заходів щодо боротьби з правопорушеннями під час застосування податкового, митного законодавства та законодавства з питань сплати єдиного внеску.

- Заступник Голови. Саме на нього покладено виконання завдань із здійснення державної митної справи.

 Граничну чисельність державних службовців та працівників ДФС затвердить Кабінет Міністрів України. Структуру апарату ДФС буде затверджена її Головою за погодженням з Міністром фінансів.

На даний час,  Головою ДФС призначено Ігоря Білоуса, Першим заступником Голови - Володимира Хоменка, заступником Голови – Анатолія Макаренко.

Новини по темі:

Кабмін встановив чисельність Державної фіскальної служби;

Міндоходів може бути реформовано до кінця літа;

Міндоходів замінила Державна фіскальна служба

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»