• Посилання скопійовано

Мінфін визначив, як розраховувати інвестиційний дохід для обкладення ПДФО

Наказом від 22.11.2011 р. №1484 Мінфін затвердив Методику визначення інвестиційного прибутку професійним торговцем цінними паперами при виконанні функцій податкового агента.

Дія Методики поширюється на податкових агентів платника ПДФЛ, який здійснює операції з інвестиційними активами з використанням послуг професійного учасника фондового ринку — торговця цінними паперами, включаючи банки.

Згідно з Методикою інвестиційний дохід, отриманий у розрахунковому періоді платником податків за операціями з інвестиційними активами з використанням послуг торговця цінними паперами, обчислюється як сума інвестиційного доходу від операцій з інвестиційними активами, які перебувають в обігу на організованому ринку цінних паперів і деривативів, та інвестиційного доходу від операцій з інвестиційними активами, які не перебувають в обігу на такому ринку.

Загальний фінансовий результат (інвестиційний дохід або збиток) від операцій з інвестиційними активами визначається як алгебраїчна сума результатів (прибуток або збиток) від операцій з кожним окремим пакетом цінних паперів та загального результату (інвестиційний дохід або збиток) від операцій з дериватами.

До доходу від продажу інвестиційного активу, згідно з Методикою, прирівнюються також доходи від операцій з: обміну одного інвестиційного активу на інший; зворотному викупу інвестиційного активу, що належав платникові податків, його емітентом; повернення платникові податків коштів або майна (майнових прав), попередньо внесених ним до статутного капіталу емітента, у разі виходу такого платника податків з числа засновників (учасників) такого емітента або ліквідації такого емітента.

Методикою також деталізовано особливості визначення інвестиційного прибутку від операцій з цінними паперами та дериватами.

Документ набере чинності з дня його офіційного опублікування.

 

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»