• Посилання скопійовано

Змінено формат електронної податкової звітності

У Наказі від 9.10.2013 р. №561 Міндоходів виклало в новій редакції "Формат (стандарт) електронного документа звітності платників"

Змінено формат електронної податкової звітності

З метою подальшого розвитку технології подання платниками звітності в електронному вигляді, Міндоходів запроваджено зміни до формату (стандарту) електронного документу звітності платників (наказ №242 від 03.05.2006 р.), які затверджено наказом Міндоходів від 09.10.2013р. №561 " Про внесення змін до формату (стандарту) електронного документа звітності платників".

Ознайомитися з текстом Наказу від 09.10.2013 р. №561 " Про внесення змін до формату (стандарту) електронного документа звітності платників" можна на офіційному порталі Міндоходів >>>

У інформаційному повідомленні податківці зазначили, що змінено формулювання визначення пакету документів, яке викладено наступним чином: " Пакет звітних документів – це певний перелік документів одного типу чи різних типів, що подаються суб’єктом в одному звітному періоді. Пакет повинен містити основний документ звітності та необхідні додатки до нього. Фізично пакетом документів є набір XML-файлів, які називаються згідно з форматом (стандартом) електронної звітності."

Об'єднання документів в пакет реалізується за допомогою розділу документа – <LINKED_DOCS>. Програмне забезпечення формування податкової звітності повинне використовувати ці елементи для формування пакету.

Також, наразі, відповідним чином доопрацьовується безкоштовне програмне забезпечення по формуванню та подачі платниками податків податкової звітності та реєстру отриманих та виданих податкових накладних.

Приймання звітності в електронному вигляді відповідно до  вимог, запроваджених наказом Міндоходів від 09.10.2013р.  №561 " Про внесення змін до формату (стандарту) електронного документа звітності платників", буде запроваджено з 1 листопада 2013 року. 

Розробники програмного забезпечення, яке формує звітність для надання до Міндоходів в електронному вигляді у форматі (стандарті) електронного документа звітності платників,  для забезпечення безперешкодного подання звітності повинні доопрацювати програмне забезпечення  відповідно до вимог, затверджених наказом  Міндоходів №561 від 09.10.2013 року.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»