• Посилання скопійовано

Звіт з праці (один раз на два роки): заповнюємо згідно з новим роз'ясненням Держстату

Держстат надав ро'яснення щодо показників форми № 1-ПВ (умови праці) (один раз на два роки)

Звіт з праці (один раз на два роки): заповнюємо згідно з новим роз'ясненням Держстату

Держстат у роз'ясненні від 12.06.2015 р. № 17.4-12/5 зазначив, що визначення показників форми здійснюється відповідно до Інструкції зі статистики кількості працівників.

Нагадаємо, що форма складається з двох розділів.

Показники розділу І форми базуються на результатах проведеної атестації робочих місць за умовами праці, які відображаються у картах умов праці.

Розділ ІІ  містить дані про всіх штатних працівників облікового складу, які мають право на пільги та компенсації за роботу зі шкідливими умовами праці за результатами атестації робочих місць за умовами праці, за особливий характер праці, а також на пенсії за віком на пільгових умовах.

При цьому, якщо на підприємстві не було працівників, які працюють зі шкідливими умовами праці, форма вміщує дані тільки в рядках 10010, 10160, 10170 розділу І та в разі наявності пільг за особливий характер праці або працівників, які мають право на пенсії за віком на пільгових умовах, – у рядках 11140, 11070, 11080, 11110, 11120 розділу ІІ відповідно.

Рядки 10020–11140 не враховують кількість працівників, які знаходяться у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею віку, встановленого чинним законодавством.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»