• Посилання скопійовано

ПФУ зайнявся впровадженням пенсійного збору в підзаконну нормативку

ПФУ розробив проект урядової постанови щодо приведення в належний вигляд Порядку сплати пенсійного збору з окремих видів господарських операцій

ПФУ зайнявся впровадженням пенсійного збору в підзаконну нормативку

В связи с введением пенсионного сбора для операций по покупке иностранной валюты, ПФУ разработал проект правительственного постановления по приведению в надлежащий вид Порядка уплаты пенсионного сбора с отдельных видов хозяйственных операций.

Проектом, в частности, предусматривается, что банки начисляют, удерживают и уплачивают сбор одновременно с получением заявки на покупку иностранной валюты.

Клиент банка в заявке на покупку иностранной валюты и в квитанциях об осуществлении операций обмена валюты отмечает, что он поручает банку удержать из суммы в гривнях, перечисленной для покупки иностранной валюты, сумму сбора и перечислить ее в спецфонд госбюджета.

Банки представляют в органы ПФУ до 20 числа месяца, следующего за отчетным, отчет о начислении (удержании) и уплате сбора согласно приложению 1 к Порядку.

Нацбанку рекомендуется обеспечить осуществление контроля за уплатой (удержанием) сбора.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»