• Посилання скопійовано

Оподаткуванню підлягає виключно сума перевищення пенсії у 3654 грн

За словами заступника Міністра фінансів, всі пенсії, які не перевищують у 2,4 рази середню пенсію, не підлягають ніякому оподаткуванню

Оподаткуванню підлягає виключно сума перевищення пенсії у 3654 грн

«В пакеті податкових змін передбачено зниження порогу для оподаткування пенсій  з 10 тисяч грн. до 3 мінімальних заробітних плат. На сьогоднішній день це складає 3654 грн», - пояснив під час брифінгу заступник Міністра фінансів Денис Фудашкін.

За даними, наведеними урядовцем, на сьогоднішній день середня пенсія становить 1523 грн, таким чином всі пенсії, які не перевищують у 2,4  рази середню пенсію не підлягають ніякому оподаткуванню.

«Оподаткуванню підлягає виключно сума перевищення, а не сума всієї пенсії. Наприклад, якщо пенсія становить 4 тисячі грн, то 3654 грн не оподатковуються, а залишкова сума перевищення оподатковуються ставкою 15% і ефективна ставка з такої пенсії складе 1,2%. Також хочу відмітити, що це стосується 3,3% від загальної кількості пенсіонерів. В нашій країні тільки 3,3% пенсіонерів мають пенсію, яка перевищує 3 мінімальних заробітних плати. Всі інші пенсіонери не мають такої пенсії, яка б підпадала під базу оподаткування ПДФО», - зазначив Денис Фудашкін.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»