• Посилання скопійовано

Інваліди чи пенсіонери як наймані працівники: чи платити за них єдиний внесок?

Сплата єдиного внеску підприємцями за найманих працівників, у тому числі інвалідів або пенсіонерів за віком, здійснюється на загальних підставах згідно з чинним законодавством

Інваліди чи пенсіонери як наймані працівники: чи платити за них єдиний внесок?

Нагадаємо, що платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування є фізичні особи - підприємці, в тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування, а також члени сімей зазначених осіб, які беруть участь у провадженні ними підприємницької діяльності.

Разом з цим, фізичні особи - підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування та є пенсіонерами за віком або інвалідами, звільняються від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за себе незалежно від використання ними праці найманих осіб. Такі особи можуть бути платниками ЄСВ виключно за умови їх добровільної участі у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

 

Джерело: ДФС у Тернопільській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»