• Посилання скопійовано

Підприємці доплачують ЄСВ на підставі повідомлення-розрахунку

Міндоходів повідомило про створення режиму, яким забезпечено формування повідомлення-розрахунку при перевірці сум нарахованого ЄСВ фізособами-підприємцями (крім єдинників) і самозайнятими особами

Підприємці доплачують ЄСВ на підставі повідомлення-розрахунку

Так, если размер ЕСВ, рассчитанный в приложении 5 (таблицы 1, 3) меньше минимального страхового взноса, то ответственное лицо подразделения доходов и сборов с физических лиц составляет и направляет уведомление-расчет, в котором указывается расчет суммы доплаты по результатам деятельности за календарный год.

Физлица-предприниматели (кроме единщиков) и самозанятые лица производят доплату к суммам страховых взносов согласно уведомлению-расчету и подают в Миндоходов отчет согласно таблице 2 приложения 6 в течение одного календарного месяца после осуществления доплаты.

Соответствующее разъяснение предоставлено Миндоходов в письме от 07.04.2014 г. № 8078/7/99-99-17-03-01-17.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»