• Посилання скопійовано

Кожна організація отримає інтернет-ідентифікатор

Винесено на громадське обговорення проект Положення про порядок формування українського сегмента світового простору ідентифікаторів об'єктів

Ідентифікація об'єктів є одним з інструментів систематизації інформації та найважливішим елементом забезпечення ефективного функціонування систем в умовах глобальних процесів інформатизації.
Національна комісія з питань регулювання зв'язку та інформатизації винесла на громадське обговорення проект Положення про порядок формування українського сегмента світового простору ідентифікаторів об'єктів. Цей документ стане нормативною підставою для впорядкування процесу «маркування» інформації на мережевому рівні, що дозволить ідентифікувати її джерело і забезпечити необхідні вимоги щодо здійснення електронних господарських операцій, зокрема міжнародних.
Проектом визначається порядок формування простору ідентифікаційних кодів об'єктів, функції Національного реєструючого органу (НРО), встановлюється процедура подання та розгляду заявочних документів на отримання ідентифікаторів об'єктів (ІО) та галузь їх використання, порядок реєстрації та обліку, який базується на міжнародних і національних стандартах і забезпечує унікальність отриманого заявником ІО. Ці правила стосуються тільки функцій присвоєння значень об'єктних ідентифікаторів і не вирішують жодних технічних питань, пов'язаних з об'єктом реєстрації.
Згідно з документом НРО відповідатиме за реєстр ідентифікаторів об'єктів України. До нього вноситимуться такі дані: назва і адреса організації; телефон, телефакс, електронна адреса (E-mail), адреса веб-сайта в мережі Інтернет (URL); технологічне призначення ІО; числові значення ІO; дата присвоєння ІО; прізвище, ім'я, по батькові відповідальної особи, яка взаємодіє з реєстром.
Джерело: НКРЗІ

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»