• Посилання скопійовано

Як розстрочити або відстрочити податковий борг

Для розстрочення або відстрочення податкового боргу платнику податків необхідно написати заяву за формою, затвердженою наказом Мінфіну України 30.11.2012 р. №1261

Як розстрочити або відстрочити податковий борг

Така заява подається до органу ДПС за місцем обліку платника податків. У заяві зазначаються суми податків, зборів, штрафних санкцій, пені, сплату яких платник податків просить розстрочити або відстрочити. Окремо необхідно зазначити строк розстрочення або відстрочення та періоди сплати. При цьому, окремо вказуються суми, строк сплати яких ще не настав, а також строк сплати яких вже минув. До заяви додається економічне обґрунтування, яке складається з:

- переліку обставин, що свідчать про наявність загрози виникнення або накопичення податкового боргу, і доказів існування таких обставин (підстави для звернення платників до органів ДПС за розстроченням або відстроченням визначено Постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2010 р. № 1235);

- аналізу фінансового стану;

- графіка погашення розстрочених (відстрочених) сум;

- розрахунків прогнозних доходів платника, що гарантують виконання графіка погашення.

Протягом 30 календарних днів з дати подання заяви керівник органу податкової служби приймає рішення щодо розстрочення або відстрочення податкових зобов'язань.

На наступний робочий день з дня прийняття рішення орган ДПС укладає з цим платником податків відповідний договір про розстрочення або відстрочення податкового боргу. Строк дії договору починається з дати його підписання.

Розстрочення та відстрочення грошових зобов'язань або податкового боргу платника податку регламентовано ст. 100 Податкового кодексу України.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»