• Посилання скопійовано

Заповнення платіжних документів з 1 вересня: роз'яснення податківців

У разі заповнення поля «Призначення платежу» з порушенням вимог Порядку, документ на переказ приймається до виконання. При цьому вважається, що платник податків сплачує грошове зобов'язання (код виду сплати 101)

Заповнення платіжних документів з 1 вересня: роз'яснення податківців

ГУ ДФС у Черкаській області звертає увагу платників на те, що 1 вересня набрав чинності Порядок заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів, затверджений наказом Мінфіну від 24.07.2015 р. №666.

У документі наведені приклади заповнення поля«Призначення платежу» (див. тут >>>), зокрема:

  • у разі сплати суми грошового зобов'язання з податку на прибуток підприємств за відокремлений підрозділ;
  • повернення коштів (надміру сплаченої суми) платнику податків органами Казначейства за платіжними дорученнями, сформованими на підставі висновків органів ДФС;
  • перерахування коштів (надміру сплаченої суми) з одного бюджетного рахунку на інший органами Казначейства за платіжними дорученнями, оформленими на підставі висновків територіальних органів ДФС;
  • відшкодування ПДВ за висновками територіальних органів ДФС;
  • перерахування до бюджету Державною казначейською службою України (далі - Казначейство України) ПДВ в системі електронного адміністрування ПДВ;
  • сплати та повернення платнику помилково сплачених коштів єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на підставі розрахункових документів територіальних органів ДФС.

У разі заповнення поля «Призначення платежу» з порушенням вимог Порядку, документ на переказ приймається до виконання. При цьому вважається, що платник податків сплачує грошове зобов'язання (код виду сплати 101).

Також, якщо платник податків/платник єдиного внеску має податковий борг/недоїмку з єдиного внеску, розрахунковий документ на переказ коштів приймається до виконання незалежно від напряму сплати, зазначеного у полі «Призначення платежу» розрахункового документа. При цьому зарахування коштів відбувається у порядку черговості, встановленому Податковим кодексом України, а такому виду сплати органами ДФС присвоюється код виду сплати 140.

У додатку до наказу №666 – Перелік кодів видів сплати.

Роз’яснення щодо застосування Порядку надає Державна фіскальна служба України. У разі виникнення будь-яких питань за довідками слід звертатися до територіального органу ДФС за місцем реєстрації.

Відповідно втратив чинність наказ Міндоходів від 22.10.2013 р. №609.

Новина по темі:

 - Новий порядок заповнення платіжок на сплату податків - в дії

Джерело: ДФС у Черкаській області

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»