• Посилання скопійовано

Уряд запропонував усунути неузгодженості в Податковому кодексі

Згідно з законопроектом, запропонованим А. Яценюком, у контролюючих органів більше не буде права на проведення перевірки правильності ведення бухобліку відповідно до НП(С)БО та МСФЗ

Уряд запропонував усунути неузгодженості в Податковому кодексі

Про це йдеться в законопроекті, зареєстрованому у Верховній Раді України 6  листопада 2015 р. за №3422.

Як зазначається в пояснювальній записці до документа, застосування на практиці окремих змін до Податкового кодексу, внесених Законом України від 28 грудня 2014 р. № 71-VIII, призвело до того, що платники податків не можуть однозначно застосовувати норми чинного податкового законодавства.

Пропонується, зокрема, виключити обов’язок сільських, селищних або міських рад встановлювати ставки акцизного податку з реалізованих суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів.

Крім того, до прав контролюючих органів більше не належатиме проведення перевірки правильності ведення бухгалтерського обліку відповідно до національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку або міжнародних стандартів фінансової звітності.

В новій редакції викладено визначення понять "основні засоби та нематеріальні активи".

На підставі: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»