• Посилання скопійовано

Податківці роз'яснили, які податкові накладні не підлягають обов'язковій реєстрації

Зокрема, не підлягають реєстрації в Єдиному реєстрі податкові накладні, сума ПДВ в яких не перевищує 10 тис. грн

Податківці роз'яснили, які податкові накладні не підлягають обов'язковій реєстрації

Відповідно до Податкового кодексу України при здійсненні операцій з постачання товарів, робіт, послуг платник податку - продавець таких товарів, робіт, послуг зобов'язаний надати покупцю податкову накладну та зареєструвати її в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі - ЄРПН).

З 1 січня 2012 року в ЄРПН реєструються податкові накладні, в яких сума податку на додану вартість перевищує 10 тисяч гривень. Податкові накладні, виписані при здійсненні операцій з підакцизними товарами та товарами, ввезеними на митну територію України, підлягають включенню до ЄРПН незалежно від розміру податку на додану вартість в одній податковій накладній.

В той же час не підлягають реєстрації в ЄРПН податкові накладні:

- сума податку на додану вартість в яких з 1 січня 2012 року не перевищує 10 тисяч гривень;

- які виписані відповідно до пункту 8 Порядку заповнення податкової накладної, тобто ті, усі примірники яких не видаються покупцеві, а залишаються у продавця, який виписав податкову накладну;

- які виписані на підакцизні та імпортні товари і усі примірники яких залишаються у продавця.

Нагадуємо, що Порядок ведення Єдиного реєстру податкових накладних, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2010 року №1246.

Джерело: ГУ ДФС у Львівській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»