• Посилання скопійовано

З 1 січня всі податкові накладні, незалежно від суми ПДВ, підлягатимуть реєстрації в Єдиному реєстрі

Обов’язковій реєстрації платником ПДВ підлягатимуть особи, у яких загальна сума оподатковуваних операцій перевищує 1,0 млн грн

З 1 січня всі податкові накладні, незалежно від суми ПДВ, підлягатимуть реєстрації в Єдиному реєстрі

Платник податку зобов'язаний надати покупцю (отримувачу) податкову накладну, складену в електронній формі та зареєстровану в ЄРПН.

Також з 1 січня наступного року обов’язковій реєстрації як платника ПДВ підлягатимуть особи, у яких загальна сума оподатковуваних операцій перевищує 1,0 млн. гривень (у 2014 році – 300 тис. грн). Обмеження щодо добровільної реєстрації платником ПДВ відсутні. Достатньо лише подати заяву.

З 1 січня 2015 р. при постачанні товарів/послуг база оподаткування ПДВ не може бути нижче ціни придбання, а база оподаткування при постачанні необоротних активів не може бути нижче балансової (залишкової) вартості за даними бухгалтерського обліку, що склалась станом на початок звітного податкового періоду, протягом якого здійснюються такі операції.

У разі відсутності обліку необоротних активів база оподаткування обчислюється, виходячи із звичайної ціни.

Зазначені норми не стосуються товарів (послуг), ціни на які підлягають державному регулюванню, а також газу, що постачається для потреб населення.

Нагадаємо, що такі зміни внесені Законом України від 31.07.2014 року №1621-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України» та набули чинності з 3 серпня 2014 року.

Джерело: ДФС в Одеській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»