• Посилання скопійовано

Консолідовану сплату податку на прибуток скасовано

Авансові внески починаючи з березня 2015 р. головне підприємство сплачує за місцем своєї реєстрації

Консолідовану сплату податку на прибуток скасовано

Нова редакція розділу III Податкового кодексу не містить положень щодо можливості здійснення консолідованої сплати податку на прибуток та авансових внесків. Тобто починаючи з 01.03.2015 р. платник податку — головне підприємство сплачує податок на прибуток та щомісячні авансові внески у сумі, розрахованій у декларації з податку на прибуток за підсумками 2014 р., за місцем своєї реєстрації.

У січні — лютому 2015 р. платник, який перебував на консолідованій сплаті податку на прибуток у 2014 р., сплачує авансові внески за місцем своєї реєстрації та реєстрації відокремлених підрозділів.

Отже, авансові внески починаючи з березня 2015 р. головне підприємство сплачує за місцем своєї реєстрації. Сплата щомісячних авансових внесків у березні 2015 р. — травні 2016 р. проводиться в розмірі 1/12 нарахованої суми податку на прибуток, задекларованої в декларації за 2014 р.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»