• Посилання скопійовано

З якого моменту вважаються неприбутковими новостворені організації?

Якщо за результатами розгляду документів установу внесено до Реєстру, така установа для цілей оподаткування податком на прибуток вважається неприбутковою установою (організацією) з дня державної реєстрації створення юридичної особи

З якого моменту вважаються неприбутковими новостворені організації?

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує, що ДПС України в Інформаційному листі №2/2024, у якому йдеться про деякі нововведення, запроваджені Законом України від 23.02.2024 №3603-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо вдосконалення онлайн-комунікації з платниками податків та уточнення окремих положень законодавства», повідомила, з якого моменту вважаються неприбутковими установи (організації), які внесені до реєстру неприбуткових установ та організацій, після державної реєстрації новоствореної установи (організації) або державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу.

Так, з урахуванням змін, внесених зазначеним Законом, передбачено можливість внесення установ та організацій до Реєстру неприбуткових установ та організацій (далі – Реєстр) у разі подання в установленому порядку документів для внесення до Реєстру під час або протягом 10 днів з дня державної реєстрації створення юридичної особи або державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу (абзаци сьомий та восьмий пп. 133.4.1 ПКУ).

Якщо за результатами розгляду цих документів установу (організацію) внесено до Реєстру, така установа (організація) для цілей оподаткування податком на прибуток підприємств вважається неприбутковою установою (організацією) з дня державної реєстрації створення юридичної особи або з дня державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу.

Джерело: ДПС у Херсонській області

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»