• Посилання скопійовано

По всій Україні сьогодні можуть запровадити графіки відключення світла: що врахувати бізнесу?

В Україні в середу, 8 травня, через масову ракетну атаку рф можуть запровадити графіки відключення світла. Найскладніша ситуація очікується в енергосистемі з 18:00. Тож бізнесу краще підготуватися та згадати правила розрахунків та оплати праці в такі моменти

По всій Україні сьогодні можуть запровадити графіки відключення світла: що врахувати бізнесу?

За інформацією Укренерго, в ніч на 8 травня ворог випустив понад 50 ракет та 20 «шахедів» по енергетичній інфраструктурі у Львівській, Вінницькій, Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Івано-Франківській областях. Пошкоджень зазнали об’єкти генерації. Також російські «шахеди» пошкодили обладнання одного з об’єктів «Укренерго» в центральному регіоні. Наразі споживачі в цьому регіоні заживлені резервними схемами.

Тому сьогодні ввечері з 18:00 до 23:00 можливе обмеження побутових та промислових споживачів по всій Україні. Обмеження будуть рівномірно розподілені по всім областям. Як саме діятимуть графіки відключень в кожній області, буде оприлюднено на офіційних сторінках місцевих обленерго. 

Причина - дефіцит електроенергії в енергосистемі. Він виник через нові пошкодження обладнання українських електростанцій, завдані російськими ударами. 

Особливо важка ситуація очікується сьогодні з 18:00 до 23:00. 

 

Що треба памʼятати субʼєктам господарювання при відключенні світла?

Ті, хто бажає працювати та придбали і генератори, і повербанки, мають можливість продовжити роботу під час відключення світла 8 травня. Ми докладно про це писали тут. Як виплачувати зарплату за час відключення світла, дивіться тут.

І ще кілька корисних нагадувань для торговців.

 

Якщо у вас РРО

У разі тимчасового (не більше 7 робочих днів) відключення електроенергії проведення розрахункових операцій здійснюється з використанням книги обліку розрахункових операцій та розрахункової книжки.  

 

Якщо у вас ПРРО

На період відсутності зв’язку між ПРРО та фіскальним сервером проведення розрахункових операцій суб’єктом господарювання здійснюється в режимі офлайн, що може тривати не більше ніж 36 годин, та не більше ніж 168 годин протягом календарного місяця, зі створенням електронних розрахункових документів, яким присвоюються фіскальні номери з діапазону фіскальних номерів, сформованих фіскальним сервером.

Якщо форс-мажор триває у проміжку часу, в якому господарський об’єкт припиняє свою роботу згідно з розкладом, Z-звіт має бути створений на РРО не пізніше наступного робочого дня, до початку проведення розрахункових операцій на такому РРО. Докладно про це тут.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»