• Посилання скопійовано

Встановлено нові критерії оцінки ступеня ризику від госпдіяльності у сфері послуг ЕЦП

Затверджено критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження госпдіяльності у сфері послуг ЕЦП і визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю) Адміністрацією Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації

Встановлено нові критерії оцінки ступеня ризику від госпдіяльності у сфері послуг ЕЦП

Кабмін постановою від 13.08.2014 р. № 329 затвердив критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері послуг електронного цифрового підпису і визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю) Адміністрацією Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації. Такими критеріями є:

  • вид послуги електронного цифрового підпису;
  • порушення вимог законодавства щодо провадження господарської діяльності у зазначеній сфері.

Установлюються 3 ступені ризику - високий, середній і незначний.

Планові заходи, пов'язані з державним наглядом (контролем) за діяльністю суб'єктів господарювання у сфері послуг електронного цифрового підпису, проводяться з такою періодичністю:

  • з високим ступенем ризику - не частіше ніж один раз на рік;
  • із середнім ступенем ризику - не частіше ніж один раз на 3 роки;
  • з незначним ступенем ризику - не частіше ніж один раз на 5 років.

У разі коли суб'єкт господарювання може бути віднесений одночасно до 2-х або більше ступенів ризику, такий суб'єкт належить до більш високого ступеня ризику з числа тих, до яких він може бути віднесений.

Крім цього, визнано такою, що втратила чинність, постанову Кабміну від 06.08.2008 N 699 "Про затвердження критерію, за яким оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері послуг електронного цифрового підпису і визначається періодичність проведення планових заходів, пов'язаних з державним наглядом (контролем)".

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»