• Посилання скопійовано

Увага! Мін'юст вніс зміни до форм реєстраційних документів

З 1 жовтня запрацює нова форма реєстраційної заяви для юросіб-громадських формувань. З 1 грудня буде надана можливість внесення до ЄДР відомостей про встановлення вимоги учасника юрособи щодо нотаріального засвідчення справжності його підпису під час прийняття рішень з питань діяльності

Увага! Мін'юст вніс зміни до форм реєстраційних документів

З метою удосконалення форм заяв у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань та їх приведення у відповідність до положень Закону №340-ІХ та постанови КМУ №721 Міністерством юстиції України 16 вересня 2020 року прийнято наказ №3205/5 «Про внесення змін до деяких форм заяв у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 17 вересня 2020 року за №908/35191.

Так, Законом №340-IX внесено зміни до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» в частині можливості внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань відомостей про встановлення вимоги учасника юридичної особи щодо нотаріального засвідчення справжності його підпису під час прийняття рішень з питань діяльності відповідної юридичної особи та/або вимоги нотаріального посвідчення правочину, предметом якого є частка такого учасника у статутному (складеному) капіталі (пайовому фонді) відповідної юридичної особи, чи скасування такої вимоги.

Постановою №721 зменшено строки розгляду документів за проведення державної реєстрації змін до відомостей про структурне утворення політичної партії як юридичну особу у скорочені строки. 

Зокрема Наказом №3205/5 встановлено (про це йдеться у повідомленні на офіційній сторінці Мін'юсту в фб):

  • можливість внесення до ЄДР відомостей про встановлення вимоги учасника юридичної особи щодо нотаріального засвідчення справжності його підпису під час прийняття рішень з питань діяльності відповідної юридичної особи та/або вимоги нотаріального посвідчення правочину, предметом якого є частка такого учасника у статутному (складеному) капіталі (пайовому фонді) відповідної юридичної особи, чи скасування такої вимоги;
  • зменшення строків розгляду документів за проведення державної реєстрації змін до відомостей про структурне утворення політичної партії як юридичної особи у скорочені строки;
  • викладені у новій редакції заява щодо державної реєстрації юридичної особи – громадського формування (форма 4) та заява щодо державної реєстрації громадського формування без статусу юридичної особи (форма 7). Нова редакція почне діяти з 1 жовтня 2020 року;
  • затверджено нову форму заяви щодо встановлення вимоги нотаріального засвідчення/посвідчення (форма 10), яка почне діяти з 1 грудня 2020 року.

***

Читайте також: З 1 червня запрацюють форма відомостей про кінцевих бенефіціарів та ще 8 нових реєстраційних заяв

Джерело: Міністерство юстиції

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»