• Посилання скопійовано

В Україні стартував запуск системи е-ТТН (поки в тестовому режимі)

Мінінфраструктури повідомило про завершення розробки Системи електронної товарно-транспортної накладної (е-ТТН). Для того, щоб підготуватися до використання е-ТТН, бізнесу достатньо укласти договір з одним із провайдерів, залучених до проєкту

В Україні стартував запуск системи е-ТТН (поки в тестовому режимі)

За інформацією Мінінфраструктури, розробку Системи електронної товарно-транспортної накладної (е-ТТН) завершено. Але підкреслимо, що наразі не прийнято Закону про початок обовʼязкового їх застосування. 

За даними міністерства, перші три компанії-провайдери (EDIN, ПТАХ та AgriChain) пройшли тестування щодо взаємодії з Системою електронного документообігу е-ТТН. Завдяки їй здійснюється реєстрація, облік та обмін товарно-транспортних накладних в електронній формі між учасниками автомобільних вантажних перевезень.

Зокрема, дві компанії (EDIN та ПТАХ) вже успішно завершили тестування взаємодії, ще одна компанія (AgriChain) отримала рекомендації щодо доопрацювання свого програмного забезпечення.

Загалом, до проєкту е-ТТН Системи приєднались 19 провайдерів електронного документообігу, враховуючи вищезгадані компанії.

 Початок роботи з бізнесом

Наступний етап проекту – це впровадження і тестування Системи е-ТТН з бізнесом. Він починається вже в січні 2023 року. Мета етапу – підвищити якість та прозорість процесу перевезень, істотно спростити та прискорити взаємодію між вантажовідправником, перевізником і вантажоодержувачем, усунути корупційні ризики та покращити умови ведення бізнесу.

Для того, щоб підготуватися до використання е-ТТН, бізнесу достатньо укласти договір з одним із провайдерів, залучених до проєкту. З переліком провайдерів можна ознайомитися на сайті.

Нагадаємо, впровадження е-ТТН є частиною стратегії Міністерства відновлення з цифровізації сфери автомобільних перевезень. Усі операції стануть доступними учасникам в режимі реального часу.

 ***

Читайте також:

Джерело: Міністерство інфраструктури

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»