• Посилання скопійовано

Мінінфраструктури вирішило відтермінувати запуск е-ТТН: дата запуску наразі невідома

Як повідомлялося раніше, використання е-ТТН мало стати обов’язковим для всіх вантажних перевезень автомобільним транспортом з 1 серпня 2023 року. Але, щоб дати бізнесу більше часу на адаптацію, Мінінфраструктури вирішило продовжити тестування

Мінінфраструктури вирішило відтермінувати запуск е-ТТН: дата запуску наразі невідома

Беручи до уваги зворотній зв’язок від бізнесу та звернення представників сфери перевезень автомобільним транспортом, рітейлерів, аграріїв та бізнес-асоціацій щодо викликів у переході на обов’язкове використання е-ТТН, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України ухвалило рішення відтермінувати запровадження обов’язкового використання е-ТТН.

Про це повідомив заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Анатолій Комірний.

«Зважаючи на діючий військовий стан та умови, в яких зараз доводиться працювати, ми розуміємо, що бізнесу та провайдерам ЕДО треба більше часу на технічну підготовку та перелаштування своїх внутрішніх процесів для переходу на використання е-ТТН», – зазначив Анатолій Комірний. 

У цьому році використання е-ТТН буде на добровільних засадах. Інформація щодо обов’язкового запровадження е-ТТН буде відома після узгодження термінів прийняття проєкту змін до Закону України «Про автомобільний транспорт» (№6534 від 20.01.2022 р.).

Як повідомлялося раніше, використання е-ТТН мало стати обов’язковим для всіх вантажних перевезень автомобільним транспортом з 1 серпня 2023 року.

Відмова від паперового документообігу і цифровізація процесів є ключовими векторами руху України та Міністерства відновлення, зокрема. Рішення про відтермінування обов’язковості е-ТТН – це крок для того, щоб дати бізнесу більше часу на адаптацію і поступовий перехід на електронну ТТН. Проєкт е-ТТН матиме значний позитивний ефект на економіку країни та сприятиме євроінтеграційним процесам.

Впровадження системи е-TTН здійснюється Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури за підтримки Міністерства цифрової трансформації та USAID / UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS» і за участі ГО «Інститут аналітики та адвокації», яка на період реалізації проєкту є адміністратором системи е-TTН.

***

Читайте також: Електронні ТТН з 1 серпня – бути чи не бути?

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»