• Посилання скопійовано

Чи можна в е-формі подати два додатки МПЗ до декларації з ЄП 4 групи?

ДПС доопрацьовано програмне забезпечення, яке надає можливість платникам єдиного податку четвертої групи (юридичним особам) у разі подання декларації сформувати додаток 3 за два різних податкових періоди

Чи можна в е-формі подати два додатки МПЗ до декларації з ЄП 4 групи?

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків зазначає, що якщо сільськогосподарські товаровиробники самостійно відмовляються від статусу платника єдиного податку четвертої групи на 2024 piк (переходять на сплату iнших податків i зборів) або контролюючі органи за результатами камеральних перевірок приймають рішення про непідтвердження статусу платника єдиного податку, то такі суб'єкти господарювання мають обов'язок визначити МПЗ за 2023 piк.

На сьогодні Державною податковою службою України доопрацьовано програмне забезпечення, яке надає можливість платникам єдиного податку четвертої групи (юридичним особам) у разі подання декларації сформувати додаток 3 за два різних податкових періоди

Враховуючи особливості декларування єдиного податку четвертої групи щодо подання декларації на поточний piк, в якому визначається податкове зобов'язання з єдиного податку на поточний piк, а подання додаткау 3 (з розрахунком МПЗ) здійснюється за попередній piк відносно поточного, то рекомендуємо платникам, якi самостійно відмовилися від статусу, або платникам, яким не підтверджено статус платника контролюючими органами, задекларувати МПЗ шляхом подання уточнюючого додатка 3 до декларації на 2023 piк.

При цьому повідомляємо, що відповідно до пп. 69.38 п. 69 підрозд. 10 розд. ХХ ПКУ, тимчасово, на період з 1 серпня 2023 року до припинення або скасування воєнного стану на території України, запровадженого Указом Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24 лютого 2022 року № 64/2022, затвердженим  Законом України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24 лютого 2022 року № 2102-IX, у paзi самостійного виправлення платником податків з дотриманням порядку, вимог та обмежень, визначених ст. 50 ПКУ, помилок, що призвели до заниження податкового зобов'язання, такий платник звільняється від нарахування та сплати штрафних  санкцій, передбачених п. 50.1 ПКУ, та пені.

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»